Wonen & Werken op Curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Selma - WaarBenJij.nu Wonen & Werken op Curacao - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Selma - WaarBenJij.nu

Wonen & Werken op Curacao

Door: selliee

Blijf op de hoogte en volg Selma

14 Juni 2012 | Nederland, Amsterdam

Hier weer even een berichtje vanuit Curacao..
ik zit hier ondertussen al ruim twee weken en ben al aardig gesetteld..

Na een paar heerlijke dagen vrij ben ik vorige week begonnen bij rest/beach bar Zest.
Heel leuk in de horeca in een vrij netjes restaurant.. colleg's zijn leuk,het is wel even wennen alles is nieuw en vrij netjes en superrr warm met werken in lange kleding maar het is wel leuk.
In principe werk ik full time... 5dagen per week maar ik ga denk ik een dagje minder werken..
het is zo zonder om hier zoveel te werken.. de tijd vliegt voorbij en veel werken doe ik in Nederland wel weer ( en heb ik ook wel even genoeg gedaan afgelopen jaar)
Dus ik ga even regelen dat ik wat meer vrij kan zijn..
Suus en ik krijgen vanaf volgende week een beetje dezelfde diensten dus dat is wel handig met de auto en stappen natuurlijk.

Het 'gewone' leventje is hier dus begonnen... en dat is helemaal niet verkeerd..
Meestal begin ik om 16uur.. dus smorgens tijd genoeg om naar t zwembad/strand tegaan of om te surfen.

Ik heb lid vd surfclub en kan zovaak surfen als ik wil..ik heb hier een surfmaatje die superfanatiek is dus dat is helemaal leuk.

Na het werk gaan we af en toe stappen...
Het hangt een beetje van de avond af...strand feestje enz vind ik superleuk... maar met alleen maar stagiars in het TMF Cafe staan is niet echt mijn ding ;-)
Op woe avond gaan we naar Cabana, en op Zondag altijd Wet en Wild.. en rest een beetje waar het gezellig is.

Ook merken we wel dat dingem hier toch anders geregeld zijn,,, gas/ elektra moeten we bij een kantoortje ergens betalen per maand.. en vorige week hadden we ineens een dag geen water meer..dit bleek afgesloten omdat de vorige bewoner niet betaald had.. het was op vrijdag dus we waren al bang dat we een weekend nog konden douchen... maar gelukkig was het s avonds weer geregeld.

Boodschappen doen is hier prima.. je kunt hier alles kopen wat ook in Nederland te verkrijgen is( er is zelfs een Albert Heijn).. het enige is dat er heel veel 'boodschappen'jongens in de winkel zijn,, de pakken je boodschappen in en brengen het naar je auto en hopen dan dat je een tip geeft..
is even wennen... maar de werkloosheid is hier erg hoog... er worden echt overal banen gecreeerd.
Waar in Nederland 3man winkelpersoneel is, zijn het er hier minimaal 10.

Natuurlijk volgen we ook hier heel Fantatiek het EK...
Superleuk om te zien... de dag van de wedstrijd ( is bij ons overdag) kleurt het hele strand Oranje..en tijdens de wedstrijd staat iedereen in de bar en kijkt super fanatiek mee.
We missen geen wedstrijd.. en zelfs tijdens het werk kunnen we meekijken...
We kijken nu al uit naar Zondag..en hopen natuurlijk dat we gaan winnen..

De ouders van Annet zijn nu hier.. is echt supergezellig.. ze verblijven vlakbij Jan Thiel
En volgende week komt mijn moeder en weer een vriendin van KLM..
Echt heel gezellig als er bezoek langs komt..
Op het werk zijn ze ook heel relaxed met vrij vragen dus dat is wel fijn.

Ik heb nog een paar uurtjes voordat ik moet werken,, dus ik ga nog even chillen en zonnen bij het zwembad..

Groetjes daar..
Ajoo
Xxx

• 14 Juni 2012 - 17:24

Petra:

Ha Sellie,
    Leuk je verslag te lezen en helemaal fijn dat we je hier af en toe ontmoeten.

Ayo,
    PeNiek

• 15 Juni 2012 - 10:06

@n:

Klinkt goed allemaal!!! Lekker genieten! Niet teveel werken inderdaad ;-) Suus de groetjes!!! Xx